Το biscotto coffee+ μετατρέπεται για δύο ολόκληρους μήνες σε έναν προορισμό απόλαυσης για τους λάτρεις των Ελληνικών Προϊόντων. Το Χριστουγεννιάτικο Ελληνικό Παντοπωλείο έρχεται αυτά τα Χριστούγεννα για να μας «σερβίρει» γεύσεις από κάθε γωνιά της χώρας. Από τις 15/11/2019 μέχρι τις 15/01/2020 τα ελληνικά προϊόντα έχουν την τιμητική τους. Εδώ μπορείτε να τα προμηθευτείτε, να τα δοκιμάσετε, να παρακολουθήσετε εκπαιδευτικά workshops για την παραγωγή τους και masterclasses για την καθημερινή τους κατανάλωση.

Τα 12Stremmata στο Χριστουγεννιάτικο Ελληνικό Παντοπωλείο

Έχοντας ξεκινήσει με τις γνώσεις και την εμπειρία των δικών τους ανθρώπων, αποφάσιαν να πειραματιστούν με τα αρωματικά φυτά. Έτσι, η φύση τους οδήγησε στις επόμενες επιχειρηματικές τους αποφάσεις. Ανάμεσα στα όρη Παγγαίο και Φαλακρό, λοιπόν, σε ένα ιδιόκτητο χωράφι δώδεκα στρεμμάτων, δίπλα στον ποταμό Αγγίτη, έγινε η αρχή. Το 2014 ξεκινήσαν με τη φύτευση λεβάντας (του είδους Lavandula Angustifolia). Τα επόμενα έτη πειραματίστηκαν με διάφορα άλλα βότανα όπως ρίγανη, θυμάρι, σιδερίτη, φασκόμηλο, εχινάκεια.

Διαπίστωσαν ότι τα φυτά αυτά ήταν πολύ αγαπητά από τις μέλισσες της περιοχής, οπότε σύντομα τοποθέτησαν και το δικό τους μελισσοσμήνος στο κτήμα, κατά την περίοδο άνθισης της λεβάντας. Κάποιες εβδομάδες αργότερα, όταν έφτασε η ώρα του τρύγου, το μέλι που δοκίμασαν από την κυψέλη ήταν τελείως διαφορετικό από οτιδήποτε είχαν δοκιμάσει ποτέ. Η ανακάλυψη ενός νέου είδος μελιού μας έδωσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, μια σπουδαία στιγμή στη μελισσοκομική τους πορεία. Το μέλι λεβάντας, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα, έγινε η πυξίδα που θα τους έδειχνε την κατεύθυνση. Αρχίσαμε να αντικαθιστούμε κάποιες ποικιλίες βοτάνων με τη λεβάντα.

Προχωρήσαν σε branding και packaging τριών κωδικών μελιών με την ονομασία VORIA CHORA. Τα προϊόντα τους αποκτούν όλο και μεγαλύτερο κοινό στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, πάντα με την ταυτότητα ποιότητας του ελληνικού μελιού.

Τα προϊόντα που θα βρείτε στο Χριστουγεννιάτικο Ελληνικό Παντοπωλείο

Mέλι λεβάντας

 

Μέλια ανθέων

Χριστουγεννιάτικα πουγκάκια λεβάντας 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ