Ένα ποτήρι κρασί, ένα cocktail ή ένα επιλεγμένο ποτό με χαλαρή συζήτηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφορτιστείτε από την πίεση της δουλειάς και να πέσουν οι ρυθμοί. Συνήθως κανείς από τους φίλους ή τους συναδέλφους δε λέει όχι στην ιδέα «πάμε για ένα ποτάκι μετά τη δουλειά;». Παρακάτω σας προτείνουμε 10 χώρους της Θεσσαλονίκης που προσφέρονται για ένα «after office drink», όπως λένε και στο εξωτερικό.

Προτείνει ο Κώστας Γιάντσιος

Θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας από το Paraty and Loft (Πίνδου 8, Λαδάδικα) με την ξεχωριστή αισθητική του, το νεοϋορκέζικο Loft του, τις εξαιρετικές προτάσεις σε cocktails και κρασί και τις ταιριαστές μουσικές του επιλογές.

Το Paraty and Loft σε ταξιδεύει αλλού

Παραμένουμε στα Λαδάδικα και στο Lena’s Bistro (Κατούνη 7), ένα από τα πιο φιλικά και cozy σημεία του κέντρου, σ’ ένα κτίριο με τη δική του ιστορία. Επίσης ένα από τα λίγα σημεία που και μόνοι να καθίσετε θα νιώσετε σύντομα ότι ανήκετε σε μία μεγαλύτερη παρέα. Η ίδια η Λένα φροντίζει για αυτό.

To cozy Lena’s Bistro

H Προξένου Κορομηλά είναι ένας από τους δρόμους που συναντάμε στέκια με σταθερούς φίλους αλλά και νέες αφίξεις. Έτσι μπορείτε να δώσετε ραντεβού στο Πάνθεον (Πρ.Κορομηλά & Καρόλου Ντηλ 4), το διαχρονικό στέκι που φροντίζει να ανανεώνεται χωρίς να χάνει την αίγλη του και φυσικά διατηρώντας τους φίλους και αποκτώντας και νέους.

Το εμβληματικό bar του Πάνθεον

Το Senor (Προξένου Κορομηλά 1) με τις διακοσμητικές λεπτομέρειες και το εντυπωσιακό bar σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Ενημερωμένη wine list και έμπειροι bartenders για να σας προτείνει cocktails που θα συνοδεύσουν τις στιγμές ξεκούρασης.

14291791_560411797478701_4721459805536955716_n
To στιλάτο Senor

Στην ίδια περιοχή η τρίτη επιλογή είναι και μια από τις πρόσφατες αφίξεις, και φυσικά εννοούμε το ONE (Καρόλου Ντήλ 1). Δημιουργήθηκε για να προσφέρει θετικά vibes και το πετυχαίνει με την ατμόσφαιρα του. Καλαίσθητο σαλόνι αλλά και αναπαυτικά σκαμπό στο bar που ξεχωρίζουν.

To One κερδίζει τις εντυπώσεις

Η διαδρομή μας συνεχίζεται στη Στοά Βενιζέλου, που συνδέει τη Βενιζέλου με τη Ρογκότη. Εκεί το Red Rose Bar, το all time classic bar, που έγραψε ιστορία ανατολικά, επανεμφανίστηκε πριν μερικούς μήνες στο κέντρο και το περιβάλλον του είναι ιδανικό για να ακούσετε καλή μουσική και να ξεφύγετε από την πίεση της ημέρας.

Το Red Rose Bar μας περιμένει στη Στοά Βενιζέλου

Μία από τις δημοφιλέστερες γωνίες για να συνεχίσετε τη μέρα σας μετά τη δουλειά είναι Μητροπόλεως με Κομνηνών. Εκεί μας περιμένει το ARC που προσέχει τις λεπτομέρειες και μας προτείνει να συνδυάσουμε cocktails ή όποια άλλη επιλογή μας αρέσει με επιλεγμένα finger food πιάτα.

Το ARC σε μια από τις πιο γνωστές γωνίες της πόλης

Τοποθετημένο στον πιο κομβικό δρόμο του κέντρου, με θέα στον Θερμαϊκό και με πρώτο πλάνο τον Λευκό Πύργο και την έντονη ζωή της παραλιακής, το Hibsea (Νικηφόρου Φωκά 3) είναι αξιόπιστη επιλογή για κρασί ή ένα cocktail στο τέλος της ημέρας.

Το Hibsea είναι ιδανική επιλογή για το κλείσιμο της μέρας

Ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης για κρασί και χαλαρό ποτό, όπως λέμε, είναι το Local (Π. Πατρών Γερμανού 17 & Παύλου Μελά γωνία) που φυσικά εμπλουτίζει και με διάφορες γεύσεις τις επιλογές σας, εάν το θελήσετε. Δε θα μπορούσε να λείπει από τη διαδρομή μας.

Η γνωστή γωνία του Local

Την περιήγησή μας θα κλείσουμε με μία από τις πρόσφατες προτάσεις για κρασί και ποτό. Το White Rabbit, στην οδό Τσόπελα 4, ένα στενάκι κάθετο στην Εθνικής Αμύνης πριν φτάσετε στο κτίριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, μας περιμένει με ποικιλία κρασιών, γευστικές ιδέες για να τα συνοδεύσουμε αλλά και για ένα ελαφρύ cocktail.

Το σαλόνι του White Rabbit

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σας έρθει η ιδέα για ποτάκι μετά από μία γεμάτη μέρα στη δουλειά, εμείς σας έχουμε τις προτάσεις. Εσείς κανονίστε τα υπόλοιπα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ