Το πρωινό, λένε, είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, ό,τι ώρα και αν το πάρεις. Είτε για πρωινή βόλτα στο κέντρο της πόλης είτε καθ’ οδόν για το γραφείο είτε ως κάτι γρήγορο το απόγευμα, η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για τις αμέτρητες επιλογές σε νόστιμα snacks, ολόφρεσκα sandwiches και πεντανόστιμα γλυκά που προσφέρει. Εδώ θα βρεις τέσσερις αγαπημένες μας επιλογές που έχουν ξεφύγει λίγο από τα συνηθισμένα και που, μεταξύ μας, πρέπει και λίγο να ντρέπεσαι αν δεν έχεις ήδη δοκιμάσει.

01. The Dubliner

(Κατούνη 16-18, Λαδάδικα)

Αβγά Benedict: Δυο ψημένα muffin ολικής άλεσης με μπέικον, αβγά ποσέ και sauce Hollandaise

02. Στοά Δραγούμη

(Ίωνος Δραγούμη 3)

Περέκ: Παραδοσιακή ποντιακή πίτα με γέμιση που τηγανίζεται εκείνη τη στιγμή. Σερβίρεται με γέμιση «Φέτα» ή «Πέστο» ή «Ξινοτύρι»

03. Ergon

(Παύλου Μελά 42)

Καπνιστός Σολομός: Σολομός σε φρυγανισμένο ψωμί χωριάτικο με κρέμα τυριού και πράσινη σαλάτα

04. Ζυμαράκι

(Παύλου Μελά 33)

Στο «Ζυμαράκι» δοκιμάσαμε μια από τις πιο νόστιμες μηλόπιτες της πόλης. Εκεί, η μαμά Σούλα, καθημερινά ετοιμάζει μια ολόφρεσκη και πάνω απ’ όλα σπιτική μηλόπιτα χρησιμοποιώντας υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας. Είναι τραγανή, μέσα θα βρεις ολόκληρα μήλα και σερβίρεται με το δυνατό χαμόγελο από την Χριστίνα. Δοκίμασε την.