Πλήρες χορταστικό και οικονομικό γεύμα που διατηρείται για αρκετές μέρες και μεταφέρεται εύκολα, αυτός είναι ο ορισμός της πίτας που παραμένει αναλλοίωτος στην ιστορία. Αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα λαϊκής διατροφικής παράδοσης. Σε μια κατεξοχήν αγροτική χώρα όπως η δική μας, η ανάγκη ‘εφεύρεσης’ ενός φαγητού που θα άντεχε στα χωράφια και στα βοσκοτόπια, θα ήταν νόστιμο, θα εκμεταλλευόταν τα προϊόντα του τόπου και της εποχής χωρίς κινδύνους αλλοιώσεων και φυσικά δεν θα κόστιζε ήταν επιτακτική. Οι τρόποι παρασκευής ατελείωτοι όσο για το είδος της γέμισης οι εναλλακτικές πολλές. Τα προϊόντα που παρήγαγαν οι ίδιοι, οι ανταλλαγές που έκαναν με άλλους γεωργούς δημιούργησαν κάθε λογής αλμυρές και γλυκές πίτες.

Ζουμερή κοτόπιτα

Κολοκυθόπιτα Νηστίσιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα
Τυρόπιτα με γαλοπούλα από αλεύρι ολικής άλεσης Χορτοτυρόπιτα από αλεύρι 100% ολικής άλεσης Χωριάτικη σπανακόπιτα

Στικς παστελιου με επικάλυψη σοκολάτας  Γαλατόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού κρουασανάκια βουτύρου γεμισμένα με μερεντα
Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση 
Αιγαίου 36