Σ’ ένα από τα ιστορικά κτίρια δίπλα στα Λαδάδικα και απέναντι από το Λιμάνι ένα all day restaurant κάνει τη διαφορά. Ο χώρος παραπέμπει σε αντίστοιχα café-restaurants της Νέας Υόρκης ή του Λονδίνου. Καθαρές γραμμές, ξύλινες επιφάνειες, συγκρατημένη πολυτέλεια και άνεση. Ένα casual chic περιβάλλον που έρχεται σε αντιστοιχία με τη συνολική φιλοσοφία του menu.
Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος
Τι θα δοκιμάσουμε και τι θα ακούσουμε στα ρεβεγιόν του Cookoo
Δεν είναι μόνο οι γεύσεις αλλά και τα δύο live που θα δώσουν άλλη διάσταση στις δύο βραδιές που ακολουθούν.
Ρεβεγιόν Χριστουγέννων Cookoo 2019
Live με τους Les Au Revoirs
Menu
Καλωσόρισμα με Karanika Brut Rose
Αμούς – Μπους
Βελουτέ κολοκύθας με νιόκι κάστανο, μίσο, αφρός προσούτο και λάδι λευκής τρούφας
Συναγρίδα ποσέ σε ελαιόλαδο με βαντουβάν, σάλτσα κακαβιάς, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και φρούτα του πάθους
Φύλλα σαλάτας με αρωματικά βότανα, μαστέλο Χίουψητό, καραμελωμένο ανανά, φιστίκια Αιγίνης και ρακόμελο
Σιγομαγειρεμένος μαύρος χοίρος, κρεμμυδοντολμάς με καβουρμά, πουρές κυδώνι με ξύδι Jerez, σπαράγγια και jusUmeshu
Λευκό τιραμισού με λεμόνι και “κακάο” βατόμουρο
Τιμή / άτομο: 95 €
* Διατίθεται μενού για vegetarians 95€
** Διατίθεται παιδικό μενού 50€
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς Cookoo 2019
Live με τους Émigré
Menu
Καλωσόρισμα με Moet & Chandon Brut
Αμούς –Μπους
Μπισκ με ψητή καραβίδα, ζελέ αγγουριού, μαύρο σκόρδο και λάδι εστραγκόν
Βασιλικά χτένια με βελούδινη κρέμα καλαμπόκι, pancettaaffumicata, αβοκάντο αρωματισμένο με wasabi και αφρό παντζαριού
Σαλάτα mesclun με ροκφόρ, πορτοκάλι, πέρλες ροδιού, pecan και ντρέσινγκ πράσινου μήλου
Ελάφι σε δύο υφές με πουρέ γλυκοπατάτας, μανιτάρια KingOyster, κουμ κουάτ σε σάλτσα φουά γκραμε τόνκα
Σουφλέ Valrhona με σορμπέ μανταρίνι σε κραμπλ αμυγδάλου
Τιμή / άτομο: 110€
* Διατίθεται μενού για vegetarians 110€
** Διατίθεται παιδικό μενού 50€
From brunch till dinner
Το Cookoo έχει κάτι να προτείνει όλες τις ώρες και προσφέρεται τόσο για ένα γευστικό break όσο και για συναντήσεις επαγγελματικές ή φιλικές. Οι επιλογές για brunch μπορούν να συνδυαστούν με τον καφέ σας ή νωρίς το μεσημέρι ως ελαφρύ γεύμα.
Οπωσδήποτε είναι μεταξύ των καλύτερων επιλογών της Θεσσαλονίκης και για τους brunch lovers του Σαββατοκύριακου. Ιδιαίτερη πρόταση τα αφράτα μπριοσάκια με γέμιση από μανιτάρια, σπανάκι, φέτα, bacon και από πάνω αυγά benedict με sauce Hollandaise ενώ υπάρχουν και άλλες προτάσεις με αυγά και γλυκές επιλογές με pancakes.
To υπόλοιπο περιλαμβάνει εκλεπτυσμένες προτάσεις για ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα και επιδόρπια που μπορούν να συνοδευτούν από μία ολοκληρωμένη wine list του ελληνικού αμπελώνα. Από τα κρύα ορεκτικά, το Μπλε Καβούρι Αιγαίου με κινόα, αβοκάντο, λεμονάτο γιαούρτι και χαβιάρι σολομού είναι μια ιδιαίτερη πρόταση.
Στα ζεστά ορεκτικά ξεχωρίσαμε το φρέσκο τηγανιτό ραβιόλι με γέμιση χοιρινού καβουρμά, τσένταρ, φασκόμηλο και μαρμελάδα δαμάσκηνο αλλά και το μιλφέιγ λαχανικών με απάκι, μοτσαρέλα, ντομάτα και λάδι βασιλικού.
Από τα κυρίως πιάτα θα σταθούμε από τα ζυμαρικά στα φρέσκα πανζερότι, με ποικιλία μανιταριών, μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ και Αρσενικό Νάξου και στα Νιόκι με τομάτα, μελιτζάνα, μοτσαρέλα και φρέσκια ρίγανη.
Ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας και παρμεζάνα και τρεις σούπες συμπληρώνουν τις προτάσεις πριν περάσουμε στις σαλάτες, με ποικιλία σε συνδυασμούς υλικών, και σε επιλογές κρεατικών και ψαριού. Το μενού ολοκληρώνεται με δύο επιδόρπια. Όλα με τη φιλοσοφία του Comfort Food που θα σας βοηθήσει να απολαύσετε γευστικά πιάτα χαλαρώνοντας.
Επίσης στο Cookoo μπορείτε να απολαύσετε και ένα cocktail δίνοντας ραντεβού για ένα aperitivo μετά την εργασία ή να ολοκληρώσετε με αυτόν τον τρόπο μία βόλτα στην αγορά του κέντρου.
Cookoo Restaurant
Περιοχή
Κέντρο
Διεύθυνση
Σαλαμίνος 3, Λαδάδικα
Τηλέφωνο
Τ: 2310555114